Despre noi Noutati Dansuri Galerie Cursuri Intrebari Contact

Dansuri Latino:

Alte Dansuri:

PARTY!!!

Vinerea ne intalnim la Isabell, pe strada Bucuresti, nr. 86, pentru a dansa! Daca vrei sa te relaxezi si sa-ti petreci timpul liber intr-un mod cat mai placut nu ezita sa ne vizitezi, cu siguranta nu vei regreta!

Vals

Vals

Valsul a luat nastere in suburbiile Vienei si in regiunea alpina a Austriei. La inceputul secolului 17 valsul a inceput sa fie dansat in salile Curtii Hapsburgice. Chiar si mai devreme, valsul a fost dansat de taranii din Austria si Bavaria. Incepand cu mijlocul secolului 18, allemande (un stil de dans apropiat de vals) a devenit foarte popular in Franta.

Initial dansat asemanator contradans-ului (dans vechi in care perechile se schimbau intre ele ) cu mainile la nivelul umerilor, a devenit curand un dans independent (fara a schimba perechea) cu o pozitie a dansatorilor foarte apropiata.
Pana la sfarsitul secolului 18 acest vechi dans austriac taranesc a fost dansat de inalta societate si tempoul de 3/4 a fost acceptat. Cu toate acestea maestrii dansului care se opuneau acestui dans nu erau putini si considerau valsul ca o amenintare la adresa profesiei lor. Pasul de baza al valsului putea fi invatat relativ usor, pe cand menuetul si alte dansuri practicate la Curte erau invatate dupa un timp indelungat de practica, nu doar pentru ca participantii trebuiau sa exerseze figurile complexe dar si pentru a-si pastra o pozitie aparte in dans.
De asemenea, valsul a fost criticat si pentru pozitia foarte apropiata a dansatorilor (considerata imorala) si pentru intoarcerile rapide. Liderii religiosi il considerau vulgar si pacatos. In 1816, valsul a fost inclus la un bal dat in Londra organizat de Print. Acest eveniment a fost aspru criticat de editorialul The Times cateva zile mai tarziu. Chiar si in 1866, un articol dintr-o revista engleza Belgravia inca mai critica moralitatea valsului. Generatia mai in varsta a tot continuat sa dezaprobe valsul insa Regina Victoria, care iubea foarte mult acest dans si era si o foarte buna dansatoare a continuat sa promoveze dansul.
Ca stil este fugitiv, usor, bazat pe rotiri largi, in deplasari continue si usoare aplecari de corp dand acea senzatie de "plutire" continua, de zbor in ritmul muzicii.
E cel mai spectaculos si cunoscut dans standard!

cademia